INNOVATION JAM | Poslovni izzivi
481
page-template-default,page,page-id-481,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-1.0,qode-theme-dtcc,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Poslovni izzivi

POSLOVNI IZZIVI NA “INNOVATION JAM CHALLENGE”

 

Kakšne izzive boste reševali na “Innovation Jam Challnge”? Pri »Innovation Jam Challenge” smo za vas pripravili dinamična in inovativna izziva podjetij Banka Sparkasse d. d. in Alja Viryent & Co. D.O.O.. Na “Innovation Jam Challenge” bodo z nami predstavniki podjetij, ki vam bodo skozi potek “Innovation Jam Challnege” na voljo za dodatna vprašanja in mentorstvo pri pripravi rešitev.

Banka Sparkasse d. d.

Nova direktiva PSD2 predpisuje, da bomo banke na zahtevo strank tretjim pravnim osebam na področju finančnih storitev morale omogočiti dostop do naših sistemov in transakcijskih računov strank. To pomeni, da bo na trg bančnih storitev vstopilo veliko novih podjetij, ki bodo vzpostavila neposreden odnos s posameznikom kot posrednik med banko in posameznikom.

 

Hkrati pa tudi banke same lahko nadgradimo obstoječe storitve z inovativnimi rešitvami – bodisi v partnerstvu z drugimi podjetji bodisi kot samostojen ponudnik novih storitev za posamezne segmente strank. Banka Sparkasse je v segmentu fizičnih oseb osredotočena predvsem na mlade urbane družine ali pare, ki potrebujejo podporo pri nakupu nepremičnine in pri drugih rednih ali občasnih finančnih potrebah v okviru osebnega računa in drugih storitev.

 

Ključna izziva, ki ju prinaša PSD2 na tem področju sta:

 

1. Kako lahko izboljšamo svojo ponudbo, da nadgradimo in še bolj okrepimo odnos z obstoječimi strankami?

 

2. Kako lahko pridobimo nove stranke v našem fokusnem segmentu?

 

Zmagovalna ideja bo izhajala iz dobro opredeljenih potreb naših obstoječih in potencialnih strank in bo omogočala konkurenčno prednost ter pomembno vrednost za mlade pare in družine.

Alja Viryent & Co. D.O.O.

Za namen izdelave čevljev po meri, bomo združili znanja najnovejših 3D tehnologij, ter Aljina znanja na področju custom made izdelave čevljev. Rezultat bo aplikacija in dovršen računalniški sistem. Uporabnik si bo s pomočjo aplikacije izmeril nogo in si online po želji poklikal/izdelal željeni čevelj. Računalniški sistem bo na podlagi izmere stopala znal izbrati pravilno kopito in narediti kroje za čevlje, ki bodo za to stopalo popolni.

 

Cilj je, da si vsak lahko izdela 3D file čevlja po meri, ki ga pošlje proizvajalcem po svetu, ki mu ta čevelj lahko izdelajo, bodisi poceni na trgih s cenejšo proizvodnjo bodisi v Italiji iz najkvalitetnejših materialov. Sistem bo pilotno uporabljala naša manufaktura, kasneje pa bi ga ponudili tudi drugim proizvajalcem čevljev po svetu.

 

Problem, ki ga rešujemo, je problem vse več starejšega prebivalstva, ki v trgovini težko najdejo primeren čevelj zase, ker imajo netipično stopalo, proizvajalci čevljev po meri, pa znajo čevlje vrhunsko izdelati, nimajo pa znanja sodobnega dizajna niti ustrezne tehnologije. Z našo tehnologijo bomo ljudem ponudili možnost izbire po meri narejenih čevljev s pomočjo najnaprednejših 3D tehnologij, dovršenega sodobnega dizajna, ki nudijo popolno udobje. Proizvajalcem čevljev po meri pa pomagali do hitrejših rešitev pri pripravi kopita in krojev za njihove stranke.

 

Delujočo in dovršeno tehnologijo digitalnih meritev bomo nadgradili s sistemom prepoznavanja pravilne oblike in velikosti čevljev, kar nam bo omogočalo enostavno komunikacijo strankinih izmer s proizvodnjo, s čimer bomo zmanjšali stroške ročne izmere. Sistem bomo nadgradili tako, da bo izmera noge, našla ustrezno kopito, ter posledično kroj izrisan v 3D programu, ta pa bo povezan z laserskim rezalnikom usnja, pri čemer proizvajalci ne potrebujejo sekalnih nožev.

“Innovation Jam” ponosno podpira SAP

Izvedbo programa so omogočili tudi: